Den 23 mars byter vi biljettsystem

Publicerad den 21-03-09

Vårt arbete med att byta ut vårt biljettsystem har kommit till nästa fas och nu är det dags att byta ut biljettautomater, e-handelstjänst och resekort. Vår nya reseapp är redan lanserad och från och med den 23 mars är hela det nya biljettsystemet på plats.

Du som är medlem på Mitt konto behöver registera dig på nytt på Mina sidor och reser du på resekort behöver du byta till ett kort. Men det är ingen stress, du kommer kunna fortsätta resa som du gör idag till och med 30 april.

Information om nya biljettsystemet »

Viktiga datum för dig som reser med oss:

Vecka 10-11: Vi börjar byta ut biljettautomater och utrustning hos våra försäljningsställen. Det innebär att tills att våra nya resekort är tillgängliga så kan du endast köpa enkelbiljett och betala med betalkort där vi gjort bytet.
22 mars: Sista dagen för att ladda period och reskassa på gamla resekort.
23 mars: Nu startar nya biljettsystemet. Nu kan du bli medlem och köpa biljetter på Mitt konto, köpa biljetter i våra nya biljettautomater, samt beställa eller hämta nytt resekort.
30 april: Sista dagen att använda reskassa och periodbiljetter i gamla biljettsystemet. I fortsättningen måste du ha biljett köpt i nya systemet för att kunna resa.
31 maj: Sista dagen att använda Mina sidor. Mellan 23 mars och 31 maj kan Mina sidor endast användas för gamla resekort, beställa kvitto, se information, flytta reskassa, samt spärra vid förlust.

Du kan flytta reskassan till nya systemet till och med 31 december 2021. Du kan få din reskassa återbetalad i 10 år från och med inköpstillfället.